Barcelonas Lewandowski gav tre-spel förbud för rött kort

Barcelonas angripare Robert Lewandowski har förbjudits för tre matcher av den spanska fotbollsförbundet (RFEF) efter att han skickades i sidans 2-1 seger i Osasuna förra veckan.

Försvarare Gerard Pique, som var på ersättningsbänken, fick ett fyra-spel förbud efter att han visades ett rött kort i halvtid på grund av att klaga på och förolämpa domaren i vad som hänt var sista matchen i hans karriär.

Lewandowski visades ett gult kort för att dra tillbaka Nacho Vidal i den 11:e minuten och 20 minuter senare fick hans andra kort efter det. David Garcia i ansiktet.

Enligt RFEF:s tjänstgörande kommitté, Lewandowski fick ett tre-spel förbud på grund av en gest mot tjänstemannen efter att han visades det röda kortet som var av "con" Tidig inställning till domarna.

Det var bara det andra röda kortet i Lewandowskis karriär, Nästan 10 år efter att han skickades i Bundesliga för Borussia Dortmund mot Hamburg i februari 2013.

Den polska angriparen kommer att missa matcher mot Cel, Atletico Madrid och Getafe när LaLiga återupptas efter VM.